Hoe vertellen we het de kinderen?

Als jullie besloten hebben te gaan scheiden is een van de moeilijkste dingen het de kinderen vertellen. Je maakt je misschien zorgen over hoe ze het zullen oppakken en wat voor impact het zal hebben. Hieronder een aantal “gouden” regels om jullie kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te helpen.

kinderen en scheiding

1. Vertel samen aan de kinderen op een rustig moment, dat jullie gaan scheiden. Geef ze de ruimte om vragen te stellen, boos te worden of verdrietig. Als ze niet willen praten ook prima, forceer het niet. Het zal dan op een later moment komen. Geef aan dat jullie altijd naar ze zullen luisteren als ze er behoefte aan hebben.

2. Vertel duidelijk aan de kinderen dat zij geen schuld aan de scheiding hebben en blijf dit ook herhalen. Kinderen geven vaak zichzelf de schuld van de scheiding omdat ze het niet kunnen begrijpen. Dus zoeken ze naar een voor hun logische verklaring ; Ik heb een keer niet geluisterd, of ik heb op de muur getekend en daarom gaan ze scheiden.

3. Houd jullie discussies en ruzies bij hen weg, zij zijn geen partij in deze.

4. Zorg dat de kinderen iemand hebben met wie zij kunnen praten, desnoods een deskundige zoals een kindbehartiger.

5. Wees lief voor jezelf zodat je je eigen verwerkingsproces ook kunt doorlopen.

6. Neem kinderen serieus en luister echt naar hun verlangens en wensen.

7. Vertel duidelijk dat ze niet hoeven te kiezen. Jullie zullen er beiden altijd voor hun zijn. Jullie worden ex -partners, maar nooit ex ouders.

8. Laat kinderen meebeslissen over belangrijke zaken ; geef ze een stem.

9. Probeer zoveel mogelijk zaken hetzelfde te laten, zorg voor zo min mogelijk verandering voor je kinderen, er veranderd al zoveel voor hen.

10. Introduceer niet te snel een nieuwe partner, geef kinderen, maar ook je zelf eerst de tijd om de scheiding te verwerken.

Related posts

Care4kids beurs

10 juni 2018 is het zover! De eerste Care4kids beurs. De beurs is opgezet...

Sinterklaasgedicht

Het is alweer die speciale feestmaand van het jaar, daarom staan de Sint en...

Prettige feestdagen!

Sinterklaas is weer in het land, een spannende tijd voor kinderen. Schoen zetten, cadeautjes...

Comments are currently closed.

Top