Echtscheiding en eigen woning

Scheiden heeft nogal wat impact. Bijvoorbeeld op je koophuis, een mediator helpt hier ook bij.

Als je gaat scheiden is één van de eerste vragen.. Wat gebeurt er met jullie woning, wie blijft er wonen en kan ik er eigenlijk blijven wonen? Dat kan veel onrust en onzekerheid geven.

Bij mediation gaan we alle mogelijkheden onderzoeken, met als uitgangspunt natuurlijk wat jullie zelf graag zouden willen.

 

woning verdelen

Koopwoning

Hebben jullie een koopwoning, dan is er ook vaak een hypotheek en misschien wel gekoppelde levensverzekeringen. Huis en hypotheek zijn vaak één van de belangrijkste dingen bij een scheiding. Er zijn vaak veel vragen en onduidelijkheid. Om alles zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, werk ik samen met een aantal onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze komen vrijblijvend aan tafel om jullie situatie uitgebreid te bekijken en te bekijken wat de mogelijkheden zijn betreffende het huis en de hypotheek.

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot “ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid”, dit betekent dat jij of/en (ex)partner van de hypotheek wordt afgehaald en de ander doorgaat met de huidige hypotheek vorm. Dit kan soms schelen in de kosten van het hypotheekadvies.

Soms is het ook handiger om te kijken of de hypotheek kan worden overgesloten. Dit wordt dan een nieuwe hypotheekvorm, vaak een zogenoemde “annuïteitenhypotheek”, waarbij de rente misschien wel lager is dan jullie huidige hypotheekvorm.
Op al deze vragen kan de hypotheekadviseur vrijblijvend antwoord geven.

mediation bij scheiding en de woning

Huurwoning

Hebben jullie een huurwoning? Dan moet er worden gekeken wie er in de woning blijft wonen.. Is er recht op huurtoeslag? Staan jullie al ingeschreven voor een nieuwe woning? Doe dit snel, want de wachttijden zijn vaak erg lang. Of misschien kan één van jullie wel urgentie krijgen voor een huurwoning. Ik kan jullie hierbij helpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier om contact op te nemen
Top