Mediator Echtscheiding

Mediator bij echtscheiding? Duidelijkheid en weer goed in gesprek!

Mediator bij echtscheiding is soms nodig. Aan de daadwerkelijke echtscheiding gaat namelijk een heel proces vooraf. In de weken, maanden en soms al jaren voor dat moment verloopt de communicatie in het huwelijk stroef. Bij het ene paar uit zich dat in langdurig zwijgen. Anderen communiceren alleen over praktische en afstandelijke zaken. Ouders praten alleen over de kinderen, maar niet meer met elkaar. En sommige stellen hebben voortdurend ruzie. Uiteindelijk valt het besluit om te gaan scheiden. Maar wat kan een mediator bij echtscheiding hierin betekenen?

shutterstock_141473515

> Vraag een gratis kennismaking aan

 

Echtscheiding, hoe pak je dat aan?

Als dan de beslissing is gevallen om te scheiden, zijn er veel praktische zaken om op te lossen. Dat is best lastig. Wat te doen met het huis? Hoe zorg je dat de kinderen zo weinig mogelijk last hebben van deze situatie? En daarnaast moeten ook nog allerlei financiële zaken opgelost worden. Hoe pak je dat aan? Een mediator bij echtscheiding biedt uitkomst.

Waarom een mediator inschakelen bij echtscheiding?

Voor diegenen met veel onenigheid, verwarrende moeilijke gesprekken of ruzie is het antwoord duidelijk. Zonder een mediator bij echtscheiding komen jullie hier niet uit.

Maar ook voor die andere groep is het belangrijk. Ook al kunnen jullie redelijk met elkaar overleggen, vaak ontbreekt de kennis van zaken op praktisch en financieel gebied die spelen tijdens een scheiding. Dat gebrek aan kennis geeft onnodig veel discussie; want hoe zit het nu precies? En internet geeft op dit gebied meer verwarring dan duidelijkheid, want er is zoveel informatie te vinden. Wat moet je daar mee? En stel dat die kennis er wel zou zijn. Dan moet de ene partner de ander informeren, terwijl jullie belangen niet meer hetzelfde zijn. Dat gaat wringen. Ook omdat jullie afspraken voor een langere termijn houvast moeten bieden. Bij al deze zaken is een mediator bij echtscheiding de oplossing.

Onpartijdig deskundig advies met een praktische insteek

32761117_m (1)
Onpartijdig en deskundig advies is in dat geval onontbeerlijk. Een onafhankelijke mediator kan hierbij helpen. Iemand die jullie beiden kunnen vertrouwen en jullie op een goede manier door deze lastige periode loodst. Met een praktische insteek, want dat is belangrijk. Het moet niet onnodig ingewikkeld worden, maar wel zorgvuldig gebeuren. Die persoon moet er voor zorgen dat jullie gezamenlijk goede afspraken maken waarmee jullie, en jullie kinderen (als die er zijn), goed verder kunnen. Meer info over een mediator bij echtscheiding?

 

klik hier om contact op te nemen
Top