Relatiemediation

Al een tijdje merk je dat het niet echt lekker loopt tussen jullie. Je kan er je vinger niet op leggen, maar het geeft een onrustig gevoel. Dingen waar jullie vroeger makkelijk over konden praten zijn nu ineens reden tot ruzie of lange discussies. Je hebt het gevoel steeds verder van elkaar af te raken. Jullie ooit zo sterke verbinding lijkt te zijn gedoofd. Dit geeft een eenzaam gevoel. Je kan je alleen voelen in de relatie.

Meestal is dit al een tijdje aan de gang voordat je het opmerkt. Dat is ook logisch want het sluipt erin. Er wordt weleens gezegd “een relatie is een werkwoord” dat is ook zo. Om de verbinding te houden met elkaar zal je er aan moeten blijven werken en zal je moeten blijven investeren in elkaar.  Maar soms lukt dat even niet meer, omdat er bijvoorbeeld dingen zijn die niet uitgesproken worden, irritaties die daardoor groter worden dan nodig. Vaak worden dingen niet uitgesproken uit angst voor de consequenties of om de ander pijn te doen.

 

 

Relatiemediation

Praten om weer verbinding te maken

In mijn praktijk hoor ik vaak dat door het drukke leven, werk, kinderen de communicatie en het tijd met elkaar doorbrengen er bij in geschoten is. Dat er eigenlijk niet of nauwelijks echt gepraat wordt.

Het is belangrijk om dit vroegtijdig te signaleren zodat jullie er weer voor elkaar kunnen zijn. Dat je je partner kunt vertellen wat er in je hoofd allemaal is omgegaan, wat je hem of haar bijvoorbeeld niet hebt durven vertellen. Ik kan jullie begeleiden in dit gesprek. Ook als je denkt dat je geen prater bent.  Soms zijn een paar gesprekken al genoeg om de verbinding weer te voelen.

Aan tafel gaan we met elkaar kijken welke patronen zich in jullie relatie hebben ontwikkeld. Waar ben je elkaar kwijtgeraakt? Hoe komt het dat je elkaar niet meer hoort en begrijpt? Wat is je behoefte en hoe kun je dit het beste communiceren naar de ander toe.

Schip-aanpak bij relatiemediation

Een van de methodes die ik heel helpend vind tijdens relatiemediation is de schipaanpak Deze methode is in eerste instantie ontwikkeld voor relaties in zwaar weer na scheiding, maar blijkt ook heel effectief te zijn als relatiemediation.

In relatiemediation gaan we onderzoeken op welke manier jullie met dingen omgaan, hoe jullie gehecht zijn en wat jullie manier van communiceren is krijg je inzicht in elkaar en verbeterd het de communicatie.

 

 

 

Top