Scheiden in Nissewaard

 

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente Spijkenisse samen gegaan met Bernisse en heet nu gemeente Nissewaard. De gemeente Nissewaard heeft 85.000 inwoners. Onder deze gemeente vallen de plaatsen Spijkenisse, Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Hekelingen, Simonshaven, Zuidland, buurtgemeenschap Biert en Oudenhoorn. Ongeveer 3 op de 10 mensen gaan scheiden zo ook in de gemeente Nissewaard.

Als mensen ervoor kiezen om te scheiden, kiezen ze steeds vaker voor mediation. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het persoonlijker, goedkoper en sneller is  Ook zijn ouders zich gelukkig steeds bewuster van de gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen. Daarom kiezen ouders ook vaker voor mediation in Nissewaard om er samen op een goede manier uit te komen voor hun zelf en voor hun kinderen.

scheiden in Nissewaard

Keurmerken mediation bij scheiden Nissewaard.

Jullie gaan scheiden en zijn op zoek naar een mediator in Nissewaard. Waar moet je beginnnen? Er zijn een hoop aanbieders. Om het kaf tussen het koren te onderscheiden is het van belang dat jullie kiezen voor een MFN geregistreerde mediatior. Mediation is geen beschermd beroep en iedereen kan zich dus mediator noemen. Alleen de MFN register mediatior is een beschermde titel. Ga daarom voor scheiden in Nissewaard op zoek naar een mediator of bemiddelaar die over de juiste kwalificaties voldoet. Debbie Kijf Mediation is een gecertificeerd MFN Registermediator met familie accreditatie.

Mediation bij scheiden in Nissewaard

Wat zou voor jou de reden kunnen zijn om te kiezen voor mediation bij scheiding in Nissewaard? Mediation onderscheid zich voornamelijk omdat er gekeken wordt naar de persoonlijke situatie van de cliënt. Denk daarbij aan hypotheekvragen, financiële situatie na scheiding en natuurlijk wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het ouderschapsplan als jullie kinderen hebben.

Debbie Kijf mediation biedt een volledige en complete dienstverlening, waardoor er na de scheiding geen vragen meer zijn en dat alles duidelijk is. Ook is mediation vaak sneller dan bijvoorbeeld via een advocaat. Jullie komen samen met een mediator sneller tot oplossingen. De trajecten zijn gemiddeld 3 maanden en het tarief is altijd all-in, zonder verrassingen achteraf.

Kinderen en scheiden in Nissewaard

Als jullie kinderen hebben, vind ik het erg belangrijk om ook daar veel aandacht aan te besteden. Ik ben naast mediator ook kindbehartiger.

Kindbehartiger is een beroepsorganisatie die de stem van het kind vertegenwoordigd. In overleg met de ouders bied ik kindgesprekken aan. Meestal doe ik dit op een creatieve manier. Dit is wel afhankelijk van de leeftijd van jullie kinderen natuurlijk.

Tijdens het kindgesprek mogen kinderen een zoals ik dat noem ; gedachten doosje maken. Dit doosje mogen ze beplakken, verven, kleuren e.d. Tijdens het knutselen ontstaat er vaan een gesprek. Ik stel kinderen dan vragen bijvoorbeeld hoe het met ze gaat, wat ze van de scheiding vinden, of ze vragen hebben aan mij. Dit alles op een zeer informele manier ;  niks hoeft en alles mag. De gedachte achter het doosje is dat ze dan een  manier hebben om hun gevoel te uiten als ze het lastig vinden om dit aan jullie te vertellen. Dit kunnen ze dan doen door middel van een tekening of een briefje in het doosje te stoppen, dan uiten ze het wel, maar hoeven ze het niet direct te bespreken. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen daar veel baat bij kunnen hebben bij scheiden in Nissewaard.

klik hier om contact op te nemen
Top