Scheiden Ridderkerk

Mediation bij scheiden Ridderkerk

Als je gaat Scheiden in Ridderkerk ontkom je helaas niet aan behoorlijk veel veranderingen. Kan je bijvoorbeeld nog wel in je huis blijven wonen? Zal je het financieel redden alleen of moet je extra uren gaan werken? Hoe zullen je kinderen reageren op de scheiding? Kortom, een ingrijpende periode. En het betreft een periode waarin over een hoop zaken nagedacht moeten worden en een hoop beslissingen gemaakt moeten worden. Zelfs wanneer je tot nu toe nog goed kon communiceren met je partner, kunnen juist deze veranderingen ervoor zorgen dat jullie alsnog fikse ruzies krijgen. Om dit risico te verminderen kan je voor mediation kiezen. Debbie Kijf  biedt je de mogelijkheid van mediation bij uw onderhandelingen. Je wilt tenslotte beiden de beste afspraken maken en niet als twee individuele personen in een vechtscheiding belanden.

Scheiden in Ridderkerk : Mediation helpt

Mediation bij scheiden wordt vaak aangeboden wanneer jij en je partner nog redelijk met elkaar kunnen communiceren. Mediation bij scheiden is een goedkopere, snellere maar ook grondigere manier. Alles zal worden besproken en uitgelegd. Denk daarbij aan pensioenen, hypotheek, lijfrentepolissen, verzekeringen e.d.

Bij een advocaat gebeurd dit doorgaans niet. Bij mediation gaan jullie partner samen om tafel zitten om te onderhandelen en afspraken te maken. Bij deze gesprekken zal een ik als mediator aanwezig zijn om de gesprekken in goede banen te leiden. Ik als mediator zorgt ervoor dat je blijft praten over de zaken die noodzakelijk zijn en geen onnodige ruzies maakt. Verder helpt een mediator je om je gevoelens en emotie te uiten en deze een tijdelijke plek te geven. Zo voorkomen jullie dat de onderhandelingen door deze emoties vastlopen.

Scheiden in Ridderkerk: Goede afspraken maken

scheiden ridderkerk

 

 

 

 

 

 

Goede afspraken maken is van groot belang wanneer jij en je partner uit elkaar gaan. Hierbij valt te denken aan afspraken met betrekking tot de Kinderen. Bijvoorbeeld over de zorgverdeling, kinderalimentatie, maar ook hoe gaan jullie om met school keuzen, oppas e.d. Ook moeten er afspraken gemaakt worden met betrekking tot de verdeling van de eigendommen.

 

 

 

 

 

 

Al deze afspraken moeten worden vastgelegd in een ouderschapsplan. De afspraken die betrekking hebben op de verdeling van de financiën en de inboedel zullen worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Deze beide documenten heb je nodig om de echtscheiding aan te kunnen vragen.

Echtscheiding Ridderkerk: De scheiding afronden

Om de scheidingsaanvraag officieel te maken moet je een verzoekschrift tot echtscheiding, het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan indienen bij de rechtbank. Debbie Kijf Mediation stuurt het convenant en het ouderschapsplan op naar de advocaat. Jullie hoeven niet zelf meer naar een advocaat dit wordt door de mediator voor jullie geregeld.  Vervolgens zal een rechter zich over al deze documenten buigen en zijn akkoord geven. Je wordt hier schriftelijk van op de hoogte gesteld  door de advocaat. Je krijgt een beschikking thuis gestuurd met een akte van berusting erbij met het verzoek deze getekend retour te sturen naar de advocaat. Met de getekende akte van berusting en de beschikking van de rechtbank zal de advocaat jullie scheiding laten inschrijven in de het basisregister van de burgerlijke stand. Hiermee ben je dan officieel gescheiden.

Scheiding Ridderkerk: Start van een nieuw leven

Nu de scheiding is afgerond sta je aan het begin van een nieuw leven. Het zal echter nog wel even tijd nodig hebben voordat je klaar bent om echt met dit nieuwe leven te beginnen. De eerste periode zal vooral gericht zijn op de verwerking van de scheiding en het wennen aan de nieuwe situatie. Neem hier ook de tijd voor. Het is belangrijk dat je dit goed doet. Wanneer je er klaar voor bent kan je hierna voorzichtig een start maken met je nieuwe leven.

Ik help jullie graag bij dit proces. Jullie kunnen altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor mediation bij scheiding in Ridderkerk.

klik hier om contact op te nemen

 

Top