Scheiden schiedam

Vind in dit artikel uitgebreide informatie over mediation bij scheiden in Schiedam.

Een scheiding probeer je vaak zo lang mogelijk te voorkomen. Pas wanneer blijkt dat alles wat je probeert niet helpt, komt het besef dat scheiding waarschijnlijk de enige oplossing is. Je huwelijk is niet meer te redden. Dit komt vaak aan als een harde klap. Een scheiding is altijd een pijnlijke en emotionele gebeurtenis. Voor jou, maar vooral ook voor jullie kinderen en voor je omgeving. Om op een zo goed mogelijke manier uit elkaar te gaan is het goed als jij en je partner tot het laatste moment goed met elkaar kunnen praten. Op deze manier kan je de beste afspraken maken voor jezelf en voor de toekomst van jullie kinderen. Je blijft tenslotte altijd ouders.

 

Scheiden Schiedam: Maak goede afspraken

Bij een scheiding is het altijd belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden. Vooral voor de kinderen moet alles goed geregeld zijn. Er moet een ouderschapsplan gemaakt worden waarin moet worden vastgelegd wat voor zorgverdeling jullie willen, over welke dingen jullie samen in overleg gaan en de alimentatie die voor de kinderen betaald moet worden.  Tijdens deze gesprekken kan je worden bijgestaan door mij als mediator. Een mediator helpt je om de hoofdzaken voor ogen te houden en voorkomt dat je blijft hangen in onbelangrijke meningsverschillen. Verder is het ook belangrijk dat je goede afspraken maakt over de verdeling van de financiën en de inboedel. En wat gaat er met het huis gebeuren? Kan één van jullie er blijven wonen of moet het huis verkocht worden? Over al deze zaken moeten goede afspraken gemaakt worden, waarin de belangen van de kinderen altijd voorop staan.

 

scheiden scheidam

 

 

 

 

 

Scheiden Schiedam: Opstellen documenten

De gemaakte afspraken zullen vervolgens worden vastgelegd in juridische documenten. Ik als mediator kan je daarbij helpen. De afspraken die gemaakt zijn omtrent de kinderen zullen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Je bent sinds 2009 verplicht om deze op te stellen. De overige afspraken zullen worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Wanneer je je kunt vinden in alle gemaakte en beschreven afspraken, zullen jullie beiden deze documenten moeten ondertekenen. Ook jouw partner moet zijn handtekening zetten. Op deze manier zijn de documenten rechtsgeldig gemaakt en kan hier in de toekomst, indien nodig, altijd naar terugverwezen worden.

Scheiden Schiedam: Aanvragen scheiding

De scheiding vraagt de mediator vervolgens voor jullie aan door het verzoekschrift tot echtscheiding samen met de opgestelde documenten door een advocaat bij de rechtbank te laten indienen. De advocaat wordt voor jullie door Debbie Kijf Mediation geregeld. Een rechter zal zich buigen over de zaak en bij akkoord zal hij het huwelijk ontbinden. Je zult hier schriftelijk van op de hoogte gebracht worden. Daarbij krijgen jullie ook een akte van berusting die ondertekend moet worden en terug gestuurd moet worden naar de advocaat. Met de akte van berusting en de stukken van de rechtbank zal de advocaat van Debbie Kijf Mediation jullie scheiding laten inschrijven in het basisregister van de gemeente waar jullie getrouwd zijn. De scheiding is dat officieel geregistreerd en zullen jullie per post de bevestiging hiervan krijgen met de officiële scheidingsdatum.

Scheiden Schiedam: Zoek lotgenoten

Na de scheiding zal er een hoop voor je veranderen. Je zult een hoop moeten verwerken en nieuw leven moeten opbouwen. Dit gaat vaak niet vanzelf. Wat helpt is om contact te zoeken met lotgenoten. Hiervoor kan je bijvoorbeeld terecht op één van de scheidingsfora die je kunt vinden op internet. Door hier jouw verhaal te doen en te luisteren naar de verhalen en de ervaringen van anderen kan je je scheiding gaan verwerken en je toeleggen op het opbouwen van een nieuwe toekomst.

klik hier voor het maken van een vrijblijvende kennismaking.

Top