Wat kost mediation

Mediation voor een vast tarief

Bij voorkeur werk ik met een vast tarief voor de hele scheiding.

Dit vaste tarief is:

  • inclusief BTW
  • inclusief kosten van de advocaat voor het indienen van het verzoekschrift
  • inclusief griffierechten (kosten van de rechtbank)

Zonder verrassingen van onaangekondigde meerkosten.

kosten mediation

mediation voor een vast tarief

Gemiddeld hebben we 6 tot 7 gesprekken tijdens een mediation traject.

Mocht een extra gesprek nodig zijn dan zal ik daar geen extra kosten voor in rekening brengen. Ook bellen, of mailen is in het tarief inbegrepen evenals de eventuele nazorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van het ouderschapsplan. Zeker bij jongere kinderen kan het zo zijn dat een plan maar tijdelijk van toepassing is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u mediation en heeft u een lager inkomen?

Omdat ik MFN (familie) register mediator ben, ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kunnen mensen met een lager inkomen kijken of ze voor gesubsidieerde mediation in aanmerking komen. Het enige wat u moet betalen is een eigen bijdrage die is afhankelijk van inkomen variërend van €53 tot €105,-.

 

digitaal_bordje_hightrust-3

De aanvraag hiervoor loopt via mijn kantoor, zodat jullie hier geen omkijken naar hebben.
Ik neem de tijd voor een eerste, gratis kennismakingsgesprek met jullie beiden, waarbij ik zoveel mogelijk informatie probeer te krijgen over jullie specifieke situatie.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Hebben jullie een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het goed om de polis eens na te kijken. In sommige gevallen wordt mediation namelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering.

Een eerste kennismaking duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Jullie kunnen dan goed beoordelen of mijn werkwijze jullie aanspreekt en of er een klik is. Ik kan aan het einde van het gesprek een exact bedrag voor het hele traject geven. Zodat het helder en duidelijk is en er later geen discussie over kan ontstaan.

 

Top