Scheidingsmediator Debbie Kijf

Een scheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen, die je kunt meemaken in je leven, maar het is ook een nieuw begin. Daarom is het fijn als iemand jullie kan begeleiden in dit proces en jullie helpt met zowel de praktische en de emotionele kant.

Foto prive DebbieMijn naam is Debbie Kijf. Geboren en getogen in Hellevoetsluis en moeder van 2 dochters. Daarnaast ben ik weekendpleegmoeder van een tweeling en woont er sinds kort een pleegkindje voor vast bij ons. Ik ben sinds begin 2012 werkzaam als mediator en heb al vele cliënten geholpen in Hellevoetsluis en omgeving.

 

 

Ik sta als mediator ingeschreven bij het MFN en heb daarnaast ook de verdiepende opleiding gevolgd tot familie mediator. Het MFN is een erkend kwaliteitsregister voor mediators. Om hier ingeschreven te blijven staan moeten mediators regelmatig trainingen volgen en intervisie met collega mediators.

 

MfN_Registermediator1

 

 

De reden dat ik mediator ben geworden.

Ik ben mediator geworden vanuit een passie voor kinderen, hun belang en het geloof dat je goed en eerlijk kunt scheiden. Dat je met respect voor elkaar kunt scheiden. Dat je het mooie wat je samen hebt gehad kunt koesteren en met respect voor elkaar kunt loslaten. Als ouders moeten jullie verder en dat kan ook zolang dat met respect gaat. Als mediator kan ik mensen helpen om beter te communiceren en elkaar beter te begrijpen. Dat is de basis voor een scheiding en de basis voor ouders. Ooit hebben jullie voor elkaar gekozen uit liefde en nu moeten jullie elkaar loslaten, maar nogmaals ik weet zeker dat dat ook met respect kan.

Voor kinderen

Kinderen verdienen een eerlijke scheiding. Dat is iets waar ik in geloof. Ik weet uit eigen ervaring dat je kinderen centraal kan zetten tijdens een scheiding ook al lijkt dat soms lastig door de emoties in dit proces. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor jullie kind (eren).

Tijdens het traject besteden we dan ook veel tijd en aandacht aan het ouderschapsplan.

Mijn kracht

Mijn kracht als scheidingsbemiddelaar is dat ik zelf een open persoon ben. Ik kan goed luisteren en zonder vooroordelen een gesprek leiden. En natuurlijk geef ik ruimte voor emotie. Ik laat jullie allebei in jullie waarde en zorg er voor dat er gelegenheid is dat jullie allebei gehoord worden zodat beiden het gevoel en het vertrouwen hebben dat het proces eerlijk verloopt.

Wat ik ook belangrijk vind is dat jullie je eigen verantwoordelijkheid pakken in dit proces. Jullie gaan beide een nieuw leven opbouwen, maar willen het oude zo goed mogelijk afsluiten.

Specifieke Mediator vakkennis

Ik heb specifieke vakkennis op alle gebieden die komen kijken bij een scheiding, zoals bijvoorbeeld de kinderregeling, de woning, hypotheek, alimentatie, pensioenverdeling en de verdeling van een eventueel bedrijf. En door mijn achtergrond als schuldhulpverlener kan ik jullie ook begeleiden met de financiën voor nu en in de toekomst. Mijn doel is dat als het convenant getekend is jullie met een goed gevoel over de afspraken de deur uitlopen. En dat alle vragen zijn beantwoord.

scheiden Hellevoetsluis

Vuurtoren haven Hellevoetsluis

Ik beantwoord graag al je vragen

digitaal_bordje_hightrust-3Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakings gesprek? Neem dan contact met mij op via het contactformulier hieronder. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en dus zonder kosten. Het is belangrijk dat er een “klik” is tussen ons en dat kunt u alleen in een gesprek ervaren.

 

Top