Scheidingsmediaton in Brielle

 

Brielle – Een scheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen, die je kunt meemaken in je leven, maar het is ook een nieuw begin. Daarom is het fijn als iemand jullie kan begeleiden in dit proces en jullie helpt met zowel de praktische en de emotionele kant.

Debbie Kijf is MFN gecertificeerd scheidingsmediator in Brielle en is met haar jarenlange ervaring en drijfveer de aangewezen persoon om in deze moeilijke tijden te helpen.  Zowel praktisch als emotioneel. ‘Mensen krijgen bij mij snel duidelijkheid.’, aldus Debbie. ‘Ik kan de onzekerheid over veel dingen wegnemen zoals de financiën, het huis en de kinderen.

Duidelijkheid over financiën bij scheidingsmediation

Bij scheidingsmediation in Brielle wordt een vast tarief gehanteerd. Zo is het vanaf het begin duidelijk wat de kosten zijn en zijn er geen verassingen achteraf.

Gemiddeld zijn er 4 tot 6 gesprekken nodig, mochten er meer gesprekken nodig zijn om tot overeenkomst te komen dan worden daar geen extra kosten voor gerekend. In vergelijking liggen de tarieven voor mediation een stuk lager dan bij een advocaat, zelfs als je samen gebruik maakt van 1 advocaat.  

Indien er sprake is van een minimum inkomen kan er gesubsidieerde mediation aangevraagd worden. Na het kennismakingsgesprek voor scheidingsmediation in Brielle volgt een intake waarna alle stappen zullen worden doorlopen. Denk daarbij aan het bekijken en berekenen van pensioengegevens, verzekeringen, alimentatie en natuurlijk de woning. Het financiële plaatje wordt dan voor beide partijen helder.  Indien wenselijk kan een onafhankelijk hypotheekadviseur inzicht geven in de mogelijkheden voor het al dan niet behouden van de koopwoning.

scheidingsmediator brielle

mooie vestingstad Brielle

Goed ouderschapsplan


De gemiddelde leeftijd van mensen die gaan scheiden via scheidingsmediation in Brielle ligt tussen de  30 en 45 jaar, en de meesten hebben kinderen.

Voor deze groep moet er naast een convenant ook een Ouderschapsplan komen. Over het algemeen wordt eerst de financiële kant van de zaak geregeld. Daarna wordt overgegaan tot het maken van een goed ouderschapsplan voor de kinderen.  “Emoties en boosheid hebben in sommige gevallen de overhand. Door gesprekken met een mediator wordt de angel eruit gehaald en geprobeerd de communicatie te verbeteren. Als de financiën eerst zijn geregeld geeft dat rust . Daarna kan er een goed plan voor de kinderen tot stand komen. Ik geloof er in dat ouders het goed kunnen regelen. Soms hebben ze daar hulp bij nodig, maar als de intentie er is,  dan kan ik daar goed bij helpen. ”     

Kindbehartiger;  de stem van het kind


Naast scheidingsmediaton in Brielle is Debbie Kindbehartiger. Een professional die luistert  en opkomt voor de belangen van het kind van ouders in scheiding.  Debbie wil ouders bewust laten worden van de gevolgen van een scheiding en dan voornamelijk bewust van de wijze waarop zij er mee om gaan. Een scheiding hoeft geen traumatische ervaring te zijn voor een kind. “Je bent dan wel ex partners, maar blijft beiden ouders van het kind. Als je het belang van het kind  boven je eigen belang kan zetten dan kan je een goede ouder zijn na een scheiding.”

Top