Voorstel 2e kamer kortere partneralimentatie

De 2de Kamer heeft plannen voor het veranderen van de partneralimentatieregels. De partneralimentatie moet omlaag en duurt nog maximaal vijf jaar.

De huidige alimentatieregeling is de VVD, PvdA en D66 al enige tijd een doorn in het oog. Al eerder kwamen zij met plannen om de duur van de partneralimentatie in te korten. Dit liep iedere keer op niets uit. Nu komen de partijen opnieuw met een wetsvoorstel. De alimentatie moet korter en het bedrag moet omlaag.

shutterstock_141473581

De plannen

In het wetsvoorstel wordt de partneralimentatie ingekort naar de helft van het aantal jaren dat het huwelijk heeft geduurd. Dit met een maximum van vijf jaar. De indexering wordt niet meer toegepast. Als het huwelijk korter dan drie jaar heeft geduurd, is er volgens de plannen geen partneralimentatie meer verschuldigd.

Uitzonderingen

Ex-partners die langer dan vijftien jaar getrouwd zijn en tien jaar of minder voor de AOW-leeftijd zitten houden wel langer recht op alimentatie. Mannen en vrouwen met kinderen krijgen partneralimentatie tot het jongste kind 12 jaar oud is.

Related posts

Care4kids beurs

10 juni 2018 is het zover! De eerste Care4kids beurs. De beurs is opgezet...

Sinterklaasgedicht

Het is alweer die speciale feestmaand van het jaar, daarom staan de Sint en...

Prettige feestdagen!

Sinterklaas is weer in het land, een spannende tijd voor kinderen. Schoen zetten, cadeautjes...

Comments are currently closed.

Top